*
*

Hvilken periode har bilaget

Menyvalg: Forespørsel - forespørsel bilag

Dersom du ønsker å se hvilken periode et bilag har, kan du gå på Forespørsel – Forespørsel bilag og deretter søke opp det aktuelle bilagsnummeret.

1_hvilken periode bilag.png

I eksempelet over ser du at bilaget har dato 2.mai men er bokført i periode 4 (april). Det vil si at inntekten er bokført i periode 4, mens mva fra denne fakturaen vil bli med på periode 5/6 (altså 3.termin). Dette fordi mva alltid skal innrapporteres på fakturadato (=bilagsdato) uavhengig av hvilken periode man har inntektsført dette i. Dersom kolonnen Periode ikke viser hos deg kan du sette den inn ved å trykke på knappen med to røde haker nede til venstre i bildet og sette inn denne kolonnen.

Dersom du opplever at Omsetning på mva oppgaven ikke stemmer med beregnet avgift, kan dette skyldes at omsetningen er bokført i annen periode enn mva. Les mer om mva i Unimicro V3 her