*
*
*

Installasjon av servicepack mottatt fra Uni Micro

Det hender at vi sender kunder en link og et passord til en servicepack, som skal korrigere en feil som har oppstått i en versjon. Denne artikkelen viser hvordan du installerer servicepacken.

Det du må være klar over, er at grunnen til at du får en servicepack er at filene som er med i den ikke er med i en versjon som er tilgjengelig via LiveUpdate. Dersom du kjører en systemsjekk etter at du har fått servicepacken, før du har fått en nyere versjon via LiveUpdate, så vil filene du la inn ved hjelp av servicepacken bli fjernet. Da må du huske å installere servicepacken på nytt etterpå.

Installasjon av servicepack:

OBS: Enkelte servicepacker inneholder endringer til databasen. Førstemann som installerer må da være administratorbruker i Uni Økonomi V3. Dersom det er endringer i databasen vil du få opp det valget med Importere nye layouter, som du ser i bildet nedenfor. Det er kun da du får opp bildet med Begynn-knappen.

For selve installasjonen er det ulike fremgangsmåter, alt etter driftsmiljø og sikkerhetsnivå.

Terminalserver:

Dersom dere jobber på terminalserver eller Citrix-miljlø må systemansvarlige installere servicepacken.

Servicepacker må installeres når Uni Økonomi ikke er i bruk, alle brukere bør være utlogget og server bør settes i install mode før påbegynt installasjon.
En server settes i install mode ved følgende kommando:
change /user install
Når installasjonen er ferdig setter du server tilbake med følgende kommando:
change /user execute

Installasjon:

Her må du passe på at installasjonsfilen faktisk får installere. Lukk Uni Økonomi.
Klikk på linken, og last ned og lagre filen lokalt på datamaskinen.
Høyreklikk på filen og velg Egenskaper.
Dersom det står noe om at filen er blokkert, velg Fjern blokkering – Bruk – OK:

Høyreklikk så filen på nytt og velg Kjør som administrator for å starte installasjonen av oppdateringen:

Du får opp en veiviser som du må kjøre gjennom. Tast inn passord der du får beskjed om det.

Pass på at det er hake for Importer nye Layouter og velg Ferdig:

Du får da opp påloggingsbildet for Uni Økonomi. Pass på at det er en bruker med administratorretter i Uni Økonomi som logger på. Dette fordi det skal importeres nye elementer til databasen.

Når du logger på med en administratorbruker, så får du opp bildet for databaseoppdatering. Trykk Begynn på den: