*
*

Flytte Uni24 klient

Når en klient som har Uni24 skal flyttes, er det et par ting å passe på for at dette skal gå så greit som mulig og at man ikke mister noe data.

Når man er ferdig med å føre det man skal i V3 hos tidligere regnskapsfører, tar man en backup som man sender til ny regnskapsfører. For at det som gjøres på Uni24 fra nå av ikke skal synkroniseres til tidligere regnskapsfører lenger, må man sette synkroniseringen her på pause. Da kan Uni24 brukes som normalt, men dataene blir ikke synkronisert. NB! Ikke slett klienten!
Når dette er gjort, ta kontakt med Uni Micro, så vil vi gjøre de nødvendige endringer fra vår side som gjelder flyttingen. Vi trenger navnet på Uni24 klienten, hvilket kundenr den var knyttet mot tidligere og hvilket kundenr den skal knyttes mot nå, i tillegg trenger vi en bekreftelse fra kunde eller tidligere regnskapsfører om at de skal flyttes til ny regnskapsfører.

Vi endrer så knytningen på Uni24 klienten til nytt kundenr og kan sende dere en API-nøkkel som dere trenger for å gjenopprette Uni24 klienten hos ny regnskapsfører. Da får dere med innstillingene og brukerne på klienten istedenfor å lage ny klient. Dersom Autobank OCR var aktivert på klienten, må vi ha tilgang til databasen slik at vi kan videreføre denne tjenesten også.
Gi oss beskjed dersom EHF var tatt i bruk på klienten, det er innstillinger som må endres fra vår side da også.

Når vi har gjort dette kan ny regnskapsfører, som da har lest inn backupen, gå til Uni24Administrasjon og velge Ny webtilgang. Finn rett klient i listen og velg Kontroller for å sjekke om klientnavnet er opptatt. Det er her viktig at klienten heter nøyaktig det samme som før for å få opp at navnet er opptatt.
Når navnet er opptatt, får man opp knappen Gjenopprett. Trykk på denne og legg inn API nøkkelen som dere har fått fra oss. Da vil Uni24 klienten bli gjenopprettet og alt som kunde har gjort på Uni24 siden synkroniseringen ble satt på pause vil bli synkronisert hit.
Når klienten er gjenopprettet og alt er ok, kan tidligere regnskapsfører slette klienten. Da anbefaler vi at man først sletter brukerne, så selve klienten.
Dersom tidligere regnskapsfører nå ikke har flere Uni24 klienter, kan en eventuell Windows service stoppes. Gå til Windows service – Service Kontrollpanel og stopp tjenesten.