*
*

Grunndata til Unimicro Lønn - Opprett selskap på Unimicro

Vi vil her vise hvordan du oppretter selskap på i Unimicro, altså app.unimicro.no.

Denne artikkelen gjelder for deg som kun skal benytte lønnsmodulen på Unimicro (app.unimicro.no), men ha resten av modulene i Unimicro V3.

(For andre, som skal benytte alle modulen på app.unimicro.no, ta kontakt her: https://unimicro.no/overgang )

Du oppretter det første selskapet slik:

OBS: Det første selskapet du oppretter må være det som ditt kundeforhold i Unimicro V3 er registrert mot. Du trenger ikke ta det i bruk med det samme, du får opprette det du skal benytte når du bare har fått på plass det første.

Benytt denne linken: https://unimicro.no/overgang-v3lonn

Du får da opp en side der du kan søke opp det selskapet du skal opprette. Detaljene hentes fra Brønnøysundregistrene (vi har fjernet en del detaljer i bildet):

Tips: Du får opp en liste over selskaper. Kikk gjerne litt nedover i listen, om du finner ditt selskap der. Velg videre når du har valgt korrekt selskap.

I neste bilde må du oppgi kundenummeret fra V3. (Du ser kundenummeret nederst til venstre i Hovedmeny når du er innlogget i V3. Der ligger først informasjon om sql-server, og så kundenummer.) Knappen Send inn blir aktiv når du har fyllt inn alle opplysninger. Det navnet og den e-posten du oppgir her er den som blir hovedadministrator/lisensadministrator på Unimicro.

Velg Send inn:

Du får så en melding om hvordan det gikk:

Får du en annen melding enn den som viser over?

• Dersom det alt finnes et kundeforhold på Unimicro for denne V3-kunden, så vil du få en annen melding. Da må neste selskap opprettes i Unimicro. Se avsnitt "De neste selskapene oppretter du i Unimicro" lenger ned i denne artikkelen.
  • Dersom organisasjonsnummer ikke stemmer med oppgitt V3-kundenummer vil du få en melding om at du vil bli kontaktet. Vi kontakter deg på oppgitt e-postadresse. (Dette er en manuell prosess som kan ta litt tid i travle perioder.)

Fikk du "Hurra", så skal du motta en e-post til oppgitt e-postadresse. Det vil se omtrent slik ut i innboksen din: (Bildet er fra gmail.com - og vi har anonymisert det)

Dersom du ikke ser e-posten etter en liten stund, kontroller søppelpost, spamfilter o.l.

Innen 24 timer: Åpne e-posten og trykk knappen/linken Bekreft bruker:

Din nettleser skal da åpne en side der du må registrere deg som ny bruker på Unimicro (app.unimicro.no). Opgi navn og passord. Dersom du oppgir for få tegn, eller ikke har med både små og store bokstaver i tillegg til tall eller symbol, så blir ikke knappen Registrer bruker aktiv:

Når passordet blir godkjent, kan du velge Registrer bruker:

Når brukeren er opprettet, sendes du til siden for innlogging:

Legg merke til linken, det er på app.unimicro.no du skal logge inn for å arbeide med lønn. Velg Logg inn. Du oppgir da din e-post (den som du fikk invitasjonen til), og det passordet du opprettet:

Du kommer da inn i selskapet du har opprettet. Du er nå lisensadministrator for kundeforholdet på V3, så du må godkjenne databehandleravtalen:

...og lisensavtalen:

Selskapet er så klart til bruk. Dersom du skal overføre og tilpasse data, se egen side for det.

De neste selskapene oppretter du i Unimicro:

Dersom du skal opprette flere selskaper, finner du fremgangsmåten her:https://hjelp.unimicro.no/kom-i-gang/nytt-selskap/opprett-nytt-selskap

Dersom du skal ha flere brukere, finner du fremgangsmåten her: https://hjelp.unimicro.no/kom-i-gang/nytt-selskap/inviter-ny-bruker

Videre til neste punkt.

Tilbake til hovedside for overføring av data.

Tilbake til hovedside om overgang til nytt lønnssystem.