*
*

Opprette brukere

Menyvalg i Hovedmeny: Administrasjon – Brukeradministrasjon - Ny bruker

Opprette brukere

Det er tre måter å opprette en ny bruker på:

1: Opprette bruker ved hjelp av veiviser

Velg meny Fil - Veiviser for ny bruker, eller trykk knapp for ny bruker. I første bilde fyller du inn informasjon om brukeren. (Se avsnittet forklaring til feltene for hva som skal fylles inn i de ulike feltene). Minimum av informasjon som må registreres er Brukernavn og Passord (som bruker senere skal benytte ved pålogging) og Signatur.

Når du registrerer passord vil du få melding om å gjenta passord. Skriv inn samme passord på nytt og trykk OK.

I neste bilde krysser du av for hvilke brukergrupper brukeren skal være medlem av. Brukeren får summen av de rettighetene som brukergruppene han er medlem i har.

I tredje bilde spesifiserer du rettighetene brukeren skal ha nærmere. Se avsnittet Tildele rettigheter for nærmere informasjon om dette.

Trykk Fullfør for å fullføre veiviseren. Du kan da velge å fortsette med å lage en ny bruker eller brukergruppe, eller du kan trykke OK for å returnere til Brukeradministrasjon.

NB: Tilbake i oversikten, trykk Lagre for å lagre den nye brukeren

2. Lage ny bruker direkte

Velg meny Fil - Ny bruker eller trykk knapp for Ny bruker.
Du kommer rett i bildet:

Fyll inn informasjon om brukeren (Se avsnittet forklaring til feltene for hva som skal fylles inn i de ulike feltene). Minimum av informasjon som må registreres er Brukernavn og Passord (som bruker senere skal benytte ved pålogging) og Signatur.

Når du registrerer passord vil du få beskjed om å gjenta passord. Skriv inn samme passord på nytt og trykk OK. På arkfane Brukergrupper knytter du brukeren til brukergrupper, og på arkfane Rettigheter gir du brukeren andre rettigheter. Se avsnittet Tildele rettigheter for nærmere informasjon om dette.

NB: Trykk Lagre for å lagre den nye brukeren

3. Lage ny bruker basert på en eksisterende

Ved å høyreklikke på en bruker og velge Ny bruker basert på denne, kan du kopiere oppsettet på en eksisterende bruker til en ny bruker.

Du fyller fremdeles inn informasjon som Brukernavn, Passord og Signatur for den nye brukeren, men oppsettet av rettigheter er det samme som for brukeren som ble kopiert. Det kan selvfølgelig redigeres.

Forklaring til feltene:

ID: Tildeles av systemet
Bruker er deaktivert: Hakes av dersom brukeren ikke lenger er aktiv
Brukernavn: Brukernavnet bruker skal benytte for å logge på
Passord: Passordet bruker skal benytte for å logge på
Fullt navn: Brukerens fulle navn
Signatur: Brukers initialer eller et annet kjennetegn
Landkode: Landkode (NO for Norge)
Epost: Brukers e-postadresse
Telefon: Brukers telefonnummer
Mobil: Brukers mobiltelefonnummer

Slette en bruker

Marker ønsket bruker og velg meny Fil – Slett, høyreklikk – Slett eller trykk på knapp (Rødt kryss).