*
*

Vareflyt og vareforbruk

Varekostnaden er verdi av varene som virksomheten har forbrukt i en gitt periode. I Contracting er der en funksjon for å periodisk bokføre varekostnaden på de enkelte prosjekt etterhvert som varene er brukt/tatt ut til prosjektet. Vareforbruksfunksjonen i Contracting er avhengig av at brukeren «leverer» varer etter hvert som de blir brukt. Det er innpris*antall på leverte ordrelinjer som gir verdiene til føring mellom eksempelvis 1400 -> 4000.

Innkjøp mot lager ved mottak av autofakt/EHF

Varelinjene fra faktura ligger under ‘Ekstern faktura’ fanen:

Bokføringen gjøres mot lagerkonto, eventuelt med riktig/ønsket mva kode:

Feltet som er markert i rødt her er viktig. Om haken er deaktivert får du muligheten for å levere fra ordre, eventuelt at varene blir levert ved fakturering. Hvis haken er aktivert så vil systemet holde varene utenfor rutinen for bokføring av vareforbruk. Det vil si at om du kjøper noen varer direkte mot prosjekt, som konteres/bokføres mot eksempelvis 4000, så kan du utelukke disse varene fra vareforbruksrutinene som kjøres regelmessig.

Når varene er kommet over på ordre, kan de leveres regelmessig ved bruk av ‘Levering’.

I leveringsbildet velger du antall varer per linje som skal leveres. Periode kan overstyres via leveringsdato feltet.

Vareforbruksrutinen her viser summene for akkurat dette prosjektet med de varene som ble levert som vist over.

Bokføringen reduserer lagerverdien og kostnadsfører. Her fra 1400 til 4000. Kontoene settes som standard under systeminnstillingene, men kan også overstyres ved å sette egne kontoer på hver enkelt vare på varekortet.

Vær obs på innstilling for levering/lager via fakturaforslag inne i systeminnstillinger. Fakturerer du mye varer via fakturaforslag, og ønsker varene levert og trukket fra lager når faktureres, så bør denne innstillingen være aktivert:

Vareuttak og retur

Vareuttak fra lager til prosjekt registreres enklest via rutinen vareuttak/retur og hvordan dette gjøres kan dere lese om her.

I denne rutinen så leveres varer fra lager til prosjektet og vareforbruk kan da bokføres periodisk via rutionen for dette - Periodisk bokføring av vareforbruk.