*
*

Oppsett av avtalegiro [Professional og Enterprise]

Du må først inngå avtale om Avtalegiro med Nets (tidl. BBS) og du må ha gyldig avtale om OCR på samme konto som Avtalegiro slik at du har KID på faktura.

Påmelding til avtalegiro gjør kunden selv i sin bank, og systemet vil da aktivere dette automatisk på kundekortet gjennom ocr-fil med innbetalinger. Evnt kan du sende en avtale om avtalegiro til kunden, denne ligger som en rapport i Unimicro V3.

Innstillinger
Opplysninger som må legges inn i systemet finner du under menyvalget Faste register – Klient/System – Systeminnstillinger:
1 innstillinger_3.png

Forklaring til feltene:

Manuell redigering av Avtalegiro tillatt
Dersom denne haken er på vil du kunne melde kunder av/på Avtalegiro manuelt på kundekortet. Dersom denne ikke er på vil av/påmeldinger kun leses inn via ocr-fil fra bank.

Avtalevarsling fra bank:
Hvis denne haken er på er det banken som tar seg av varsling til kunde. Da kan man tidligst ha forfall på faktura den 15. i neste mnd. Kravet må være mottatt i Nets senest kl 14:00 den siste virkedagen i mnd.
Hvis denne haken ikke er på, er det dere selv som har ansvar for å varsle kunde og du kan tidligst ha forfall på faktura 9 dager frem i tid.
Du kan levere betalingskrav med forfall inntil 12 måneder frem i tid.

Avtalegiro kunde ID
Når du oppretter en avtalegiro i banken får du en ID som må legges inn i systemet.

Akt. faste faktura for avtalegirokunde ved innlesing
Dersom denne haken er på vil systemet registrere at samlefaktura og faktura fra abonnementsmodulen skal til avtalegiro dersom kunder melder seg på avtalegiro i bank.

Akt. manuelle faktura for avtalegirokunde ved innlesing
Dersom denne haken er på vil systemet registrere at manuelle/vanlige faktura skal til avtalegiro dersom kunder melder seg på avtalegiro i bank. NB, gjelder ikke samlefaktura.

Avtalegiroinnstillinger på kundekortet:
2 kundekort.png
De innstillingene du gjør på det enkelte kundekort overstyrer de generelle innstillingene som er satt opp i Klient/System, så de skal bare benyttes i spesielle tilfeller.
For at valgene i denne fanen skal være tilgjengelig (aktive), må du ha krysset av Manuell redigering av Avtalegiro tillatt i systemparameterne som vist i forrige bilde.

Manuelle faktura
Krysses av dersom kunden bare skal kunne motta enkeltfaktura pr avtalegiro.

Faste faktura/abonnement
Krysses av dersom samlefaktura og faktura fra abonnementsmodulen skal trekkes på avtalegiro.

(Avtalegiro kan også benyttes på abonnement-kunder.)