*
*

Automatisering i fakturamodulen

Det er mulig å automatisere enkelte funksjoner i fakturamodulen.

Menyvalg: Registrere - Automatisering

For oppsett av selve tjenesten, les mer her.

Automatisering finner du under arkfanen Registrere:

Inne i automatiseringsbildet:

Forklaring til feltene i menyen:

Lagre: Endringer du har gjort blir lagret når du trykker på denne.

Vis logg: Denne viser de siste loggingene som er gjort. Om du velger et menyvalg under og arkfanen Logg vil du kun få loggen for det aktuelle menyvalget mens denne knappen viser alle de siste loggføringene.

Kjør oppgaver: Trykk på denne om du ønsker å kjøre oppgavene nå. Merk at de tjenestene som er satt opp med kl.slett vil ikke kunne kjøres annet enn innenfor aktuell time. Dvs at dersom du trykker på knappen kl 11.30 og innstillingen er at sjekken skal kjøres kl 8 vil ikke sjekken bli gjennomført nå. Dette får du melding om i loggen. Da må du evnt endre innstillingen til kl 11, da blir sjekken kjørt.

Kjør automatisk: Trykk på denne slik at den får blå bakgrunn, da er den aktiv og sjekkene kjøres automatisk, ca hvert 10.minutt for de tjenestene som ikke er fastsatt tidspunkt på.

Her ser vi at knappen Aktiver tjeneste er grået ut og Deaktiver er aktiv, det betyr at tjenesten er aktiv. Er Aktiver tjeneste aktiv er ikke tjenesten aktivert og den kan aktiveres ved å trykke på knappen.

Du kan så velge hvilke oppgaver du ønsker å aktivere automatisering for i listen til venstre.

Oppdatere faktureringsmåte

Med faktureringsmåte menes her hva som skal være prioritert metode for distribusjon av faktura til kunde. Du kan altså sette opp at systemet skal kontrollere om det er endringer i ELMA med tanke på kunder som skal ha EHF-faktura, eller om det er endringer i eFaktura-registeret.

Under arkfanen Innstillinger må du sette på haken for å aktivere tjenesten.

Du velger et tidspunkt for når oppdateringen skal skje. Det er viktig at maskinen der tjenesten er installert ikke er slått av på dette tidspunktet.
Dersom du ønsker at nye kunder som kan motta eFaktura skal legges i en bestemt kategori kan du sette på hake for denne kategorien.
Dersom dere bruker E2B for å sende faktura vil systemet her kunne oppdatere på kundekortet hvilken blankett dere ønsker skal brukes på disse kundene.
Pakkeformat: Her velger dere bare MSE eller ZIP dersom dere vet at kunden ønsker å motta filene på dette formatet. Om dere skal sende faktura til privatkunder anbefaler vi at dere kun har hake på for Send PDF.

Under arkfanen Løsningalternativ kan du bestemme hvilke funksjoner som skal være aktive og bestemme i hvilken rekkefølge de skal prioriteres. Øverste alternativ blir høyest prioritert.

Automatisk oppdater status på EHF/E2B

Når du f.eks. sender faktura på EHF, så er det ikke sikkert mottakssystemet henter fakturaen med det samme. Denne rutinen sjekker om det er endringer i status, dette er veldig nytte for å til enhver tid ha kontroll på om EHF-faktura er sendt til kunde. Hak av dersom du ønsker at systemet skal oppdatere status på EHF og E2B. Ellers finnes det en knapp for å gjøre dette manuelt også i oversiktsbildet (Grønn V), under Sendte faktura.

Hent varedata fra FTP (NOBB/NELFO)

Hak av dersom du ønsker at systemet skal laste ned varefiler på NOBB eller NELFO 4-formatet. Det må settes opp ftp-innstillinger her. Vi anbefaler at dere har på innstillingen for å slette filer etter nedlasting, ellers jobber denne funksjonen hele tiden i bakgrunnen.

Du må fortsatt velge å lese inn nye filer manuelt. Kontroller grensesnittet eller lokal mappe for å se om du har mottatt nye filer.

Oppdater valutakurser

Dersom du aktiverer denne vil systemet laste ned de nyeste kursene fra Norges Bank en gang daglig. Kursene publiseres ca kl 16.

Nettbutikk

Dersom klienten har satt opp innstillinger for nettbutikk vil det være mulig å automatisere enkelte av jobbene i forbindelse med denne.
Opplasting av varer og Opplasting av lagerbeholdning haker du av for at skal være aktiv om du ønsker det. Opplasting av rabatter har i tillegg valg for tidspunkt for opplasting. Det er viktig at maskinen der tjenesten er installert ikke er slått av på dette tidspunktet.
Merk at Bilder/Vedlegg blir ikke inkludert i opplastingen.