*
*

Automatisering

Det er tilgjengelig en automatiseringsfunksjon for å gjøre hverdagen enklere for deg som jobber med opprettelse og tildeling i fakturamottaket.
Du trenger da ikke lenger å laste ned EHF, bruke tid på å ocr-tolke fakturaer mottatt i dokumentflyten eller tildele.

Automatisering er også tilgjengelig for enkelte funksjoner i fakturamodulen.

Menyvalg: Fakturamottak - Automatisering

Først må du aktivere tjeneste, du får da spørsmål om du ønsker å installere nå. Merk at tjenesten ikke bør kjøre på flere arbeidsstasjoner samtidig.
Uni må være installert på den maskinen som tjenesten skal kjøre fra. Det kan ta litt tid å starte tjenesten.

Windows-tjenesten heter "Uni automatisering for server [navn på sql-server]"

Dersom din bruker ikke har tilstrekkelig tilgang til å installere, starte eller stoppe tjenesten vil du få denne meldingen:

Det er kun administrator i Uni som har tilgang til å gjøre endringer her, andre brukere har kun tilgang til logg.

Når tjenesten er startet, må du velge hvordan automatiseringen skal settes opp. Selve tjenesten er nå aktivert på sql-serveren for alle klientene, men innstillingene under er pr klient, så du må inn og sette dette opp på alle klienter der du ønsker å aktivere automatisering.
Når Kjør automatisk er på, vil tjenesten kjøre hvert 10. minutt.

Merk at ved aktivering av denne tjenesten, så opprettes det automatisk en person: "Uni Systemarbeider". Du må passe på at denne personen har tilstrekkelige tilganger til å opprette og evnt tildele faktura under Rediger - Tilgangskontroll.

Inngående faktura fra Uni24 dokument:

Aktiv: Haken må være på for at automatisering skal fungere.
Bruk smartbokføring: Er denne på vil systemet foreslå posteringer basert på tidligere føringer.
Marker duplikatfaktura som behandlet: Dersom ocr tolken kjenner igjen leverandøren og fakturanr fra før, vil fakturaen bli merket som behandlet og du finner den igjen under Hent ny fra fil - Vis brukte.
Lagre e-post emne som merknad: I fakturamottaket vil feltet Merknad bli fylt ut med det som ligger som emne i eposten.

Arbeidsflyt: Dersom dere har opprettet egen arbeidsflyt i fakturamottaket må dere velge denne her.
Nummerserie for journalnummer: Dersom dere har opprettet egen nummerserie for journalnummer må det velges her.

Importere EHF/E2B:

Aktiv: Haken må være på for at automatisering skal fungere.
Fjern allerede importerte faktura: Dersom systemet finner at faktura fra denne leverandør allerede er innlest, vil filen bli lagt i backupmappen.
Opprett nye leverandører: Nye leverandører vil automatisk bli opprettet av systemet.
Bruk smartbokføring: Systemet vil huske hvilken konto som ble brukt på denne leverandøren forrige gang og bruke denne i konteringen.

Arbeidsflyt: Dersom dere har opprettet egen arbeidsflyt i fakturamottaket må dere velge denne her.
Nummerserie for journalnummer:
Dersom dere har opprettet egen nummerserie for journalnummer må det velges her.
Konto avgiftspliktig:
Kontonr som blir brukt for avgiftspliktige varer.
Konto avgiftsfritt:
Kontonr som blir brukt for avgiftsfrie varer.
Varenummer for diversevarer:
Kontonr for diverse varer.

Automatisk tildeling av faktura:

Aktiv: Haken må være på for at automatisering skal fungere.
Send e-post til godkjenner: Er denne på vil det bli sendt epost om at det er tildelt en faktura. Dette forutsetter at det er lagt inn epostadresse under Rediger - Person og Roller.
Legg til årsak for tildeling i merknadsfeltet: I fakturamottaket vil feltet Merknad bli fylt ut med begrunnelsen for at vedkommende er tildelt fakturaen (se Løsningsalternativ under).
Standard fakturagodkjenner:
Her kan du velge fra personene som er satt opp i fakturamottaket hvem som skal være standard.

Løsningsalternativ:

Her kan du bestemme i hvilken rekkefølge systemet skal se etter personer å tildele fakturaen til. Du kan ta bort haken for Aktiv dersom du ikke ønsker at et valg skal tas hensyn til.
Du kan ved hjelp av piltastene til venstre flytte linjene oppover eller nedover. Systemet vil begynne på toppen og lete etter en person å tildele fakturaen til.  Aut5b.png

Standard fakturagodkjenner er den som evnt. er valgt i forrige bilde under Innstillinger.
Saksbehandler/prosjektleder og ansvarlig/bas er felt du kan fylle ut under Detaljer om prosjektet om dere bruker Contractingmodulen.

Leverandører:

Her har du mulighet til å legge inn de leverandørene som du ønsker å enten ekskludere eller inkludere i automatiseringen. Du velger i Listemodus om du vil ekskludere eller inkludere leverandører. Du må ta stilling til hva som vil være mest hensiktsmessig for dere.

Påminnelse om godkjenning (e-post)

Aktiv: Haken må være på for at utsendelse av påminnelse skal fungere.
Bare send påminnelse om mail ble sendt ved forespørsel om godkjenning: Er denne på vil det kun bli sendt påminnelse til de som fikk mail når fakturaen ble tildelt, innstilling under Automatisk tildeling av faktura.

Send ny påminnelse etter:  Her kan du velge hvor mange dager det skal gå før påminnelse blir sendt.
Send påminnelse før forfall: Her kan du velge om det skal sendes påminnelse basert på forfallsdato.

I begge valgene over vil det kun bli sendt påminnelses-epost dersom fakturaen ikke er akseptert av vedkommende. Varselet vil bli sendt ved midnatt, ved overgang til ny dato.