*
*

Lagertelling med pakninger

Det er et par ting som er viktige å huske på når man skal telle varer som inneholder forskjellige pakningsstørrelser.

Når du har aktivert pakninger på et eller flere varekort, får du opp denne meldingen når du går inn i Lagertellingsbildet, les denne nøye:

Her viser vi hvordan det vil se ut du teller med forskjellige pakningsstørrelser. Vi har en vare der grunnenheten er stk og vi har 1000 stk på lager. Vi legger inn varenr og det ser slik ut:

Så viser vi hvordan det ser ut dersom vi legger inn strekkode for bunt som inneholder 8 stk (1000/8=125), da viser samme varenummer, men med Enhet BNT og 125 på lager.

Du kan velge å telle i en annen enhet enn grunnenhet, men få systemet til å vise grunnenhet. Da kan du sette på haken for "Vis antall i grunnenhet", da regner systemet om til grunnenhet på varene og bunten vår i bildet over blir endret til å se slik ut:

Dersom du importerer data, enten ved håndterminal eller excel-ark, så må du ta stilling til om antall er angitt i grunnenhet eller i den pakningsstørrelsen som ligger inne.
Dvs at dersom du på varen over har 15 bunter, så kan du legge inn strekkoden for bunt og antall 15. Dersom du derimot teller i stk må du vite hvor mange det er i en bunt (i vårt tilfelle 8), ta 15*8=120 og legge verdien 120 i filen.
Du kan da bruke strekkoden for bunt, men sett på innstillingen i bildet over: "Antall er angitt i grunnenhet ved import" og importer 120 stk.

Vi anbefaler at man er veldig konsekvent når man teller varer, man må telle bare en pakningsstørrelse og vi anbefaler å telle i grunnenhet.

Husk at du ikke kan telle flere pakningsstørrelser av samme vare i samme tellebilde, da er det kun den siste som blir lagret.