*
*

Nytt i 3.53 vedr serienummer

Viktig informasjon om serienummer-funksjonen fra versjon 3.53. Oppstartskontroll-funksjonen i
denne artikkelen gjelder fra versjon 3.53.74.

Serienummer var i utgangspunktet tenkt som ein funksjon for å følge en vare inn på lager og ut igjen fra lager. I versjon 3.53 kom det derfor utvidet funksjonalitet rundt dette, og serienummer-funksjonen ble «strengere». En serienummer-vare måtte nå være en lagervare for at funksjonen skulle fungere. I tillegg måtte en vare være merket som en serienummer-vare på varekortet for at serienummer-feltet skal kunne benyttes ved registrering av ordre/faktura.

Det viste seg at mange av våre kunder har benyttet serienr-feltet i andre sammenhenger/på andre måter enn det som i utgangspunktet var hensikten med feltet. Dette gav problemer for flere.

Derfor har nå den gamle funksjonen for å benytte serienummer kommet tilbake. I tillegg har vi fått ett nytt valg på varene (Serienr m/lager). Dersom du velger denne haken vil den nye, strengere, funksjonen benyttes. Denne funksjonen gjør at serienummer følger lagertransaksjonene. I tillegg vil du kunne legge inn flere serienummer på samme linje.

Når du nå får ny versjon av systemet må du derfor ta stilling til om du skal bruke denne nye funksjonaliteten videre, eller gå tilbake til den gamle. Du får opp en melding når du åpner fakturamodulen første gang etter oppdatering:

Dersom du ønsker å benytte den gamle funksjonen, gjør du ingenting i det bildet som kommer opp. Da bare lukker du bildet.

Dersom du ønsker å benytte den nye funksjonen videre på alle varene i listen, velger du Oppdater alle. Det som skjer da er at innstillingen på varekortet blir endret fra Serienummer til Serienr m/lager.

Dersom du ikke ønsker å ta stilling til dette med en gang, ønsker å se nærmere på de ulike varene, eller bare ønsker at noen varer skal benytte den nye funksjonen el.l, så kan du skrive ut listen. Du kan også lagre den som fil. (Ønsker du å få opp denne meldingen på nytt, velg Fil -> Systeminnstillinger -> Aktiver oppstartskontroll ved neste login. Lukk fakturamodulen og åpne den igjen.)

Mer informasjon om serienummer-funksjonen finner du her.