*
*

Når bør vi gå over til nytt lønnssystem?

Siste frist for å gå over til nytt lønnssystem er etter lønnskjøring med utbetaling i desember 2024. Fra januar 2025 vil du ikke kunne levere a-melding fra Unimicro V3 lønn. Unimicro V3 lønn vil heller ikke oppdateres med trekktabeller o.l. for 2025.

Alle kan i utgangspunktet gå over til Unimicro Lønn alt i dag.

Oppdatert 22.07.2024.

Tidligere har vi sagt at enkelte kundegrupper bør avvente. I versjon 3.75, eller alt nå via en servicepack, så er de fleste problemstillingene løst.

De som ikke trenger avvente:

• Contracting/dimensjoner: Du kan nå laste opp dimensjoner til Unimicro Lønn før du skal registrere og kjøre lønn, slik at du får bilag med korrekt dimensjonsfordeling tilbake til regnskap. I denne artikkelen finner du forklaring i avsnittet om bilag.

• V3 Timeregistrering eller MobileWorker: Devinco AS har laget eksport av timer til Excel-mal tilpasset Unimicro Lønn. Se infomasjon her: https://support.unimicro.no/praktisk-bruk-av-unimicro-lonn-mot-v3-regnskap-etter-overgangen Legg merke til at ansatte må vedlikeholdes to steder.

• Prosjektutligning av timer mot fastlønn: For de som benytter plugin Prosjektutligning, så er det laget en tilsvarende funksjon i Unimicro Lønn.

• Andre timeregistreringssytemer: Timer kan importeres ved hjelp av en excel-mal. Data må kopieres over i denne malen, eller så kan du kanskje få ditt timesystem til å lage en tilpasset eksport.

• Kostra/Kistra kontoplan: Det er ikke støtte for Kostra/Kistra kontoplan på Unimicro, men du kan benytte standard kontoplan og bare laste opp dimensjoner til Unimicro Lønn. Når du henter tilbake bilag til V3 Regnskap kan du så koble de ulike kontoene mot korrekt Kostra/Kistra konto i din kontoplan, slik at det blir bokført korrekt. Koblingene blir lagret i databasen, slik at det kun er nødvendig å sette det opp en gang: https://support.unimicro.no/hente-bilag-fra-unimicro-lonn-til-v3-regnskap

Det som ikke er støttet i Unimicro Lønn, og som det ikke er planlagt støtte for i nærmeste fremtid:

• A-melding for arbeid på Svalbard, Jan Mayen og Bilandene: Det er pr i dag ikke støtte for å rapportere lønn, opphold og skatt for arbeid på Svalbard. Du kan levere dette manuelt i skjema A10 utenom. Husk i så fall å kun rapportere det som gjelder Svalbard i skjemaet, og å ikke ta med Svalbard i A-melding. Dere kan føre det i Unimicro Lønn, slik at alt kan utbetale samtidig, men lønnsartene skal da ikke ha a-meldingsinformasjon.

• Dokumenter i Unimicro Lønn: Det er pr i dag ikke støtte for dokumenthåndtering i Unimicro Lønn. Det må foreløpig håndteres utenom.

• TravelText: Det er et par kjente utfordringer i forbindelse med bruk av TravelText og Unimicro Lønn sammen med V3 regnskap. Det går på refundering av utlegg via regnskap:
    • Alle reiseregninger vil vise i listen i V3. Vi jobber med å finne en metode for å utelukke dem fra visningen. Dette er planlagt til versjon 3.76.
    • Utleggsfunksjonen i V3 regnskap oppretter reskontro basert på ansattregisteret i V3. Nye ansatte som skal ha refundert utlegg i V3 Regnskap vil derfor måtte opprettes i V3-ansattregisteret inntil videre.

• Plugins eller spesialtilpasninger: Dersom dere har fått spesiallaget funksjoner eller rapporter i V3 Lønn, er det ikke sikkert det kan tilbys i Unimicro Lønn. Husk å undersøke dette i god tid.

Tilbake til hovedside om overgang til nytt lønnssystem.

Til hovedside for overføring av data.