*
*

Hente bilag fra Unimicro Lønn til V3 Regnskap

Fra versjon 3.75.xx har du mulighet til å hente bilag fra Unimicro Lønn inn i V3 Regnskap, uten eksport/import.

Menyvalg: Regnskap - Periodiske rutiner - Import - Import Unimicro lønnsavregn.

Du må først logge på:

(Dersom du ikke får opp melding "GetPayRollData: No company key is set" må du først koble V3-klienten mot selskapet. Se denne artikkelen.)

Når du har fått meldingen over, og legger bort nettleseren, så får du opp dette bildet:

Til venstre ser du lønnsavregningene i Unimicro Lønn. Den første er ikke bokført, da det er historikk-lønnskjøringen. De to neste er bokført i Unimicro, men har ikke blitt overført til V3 Regnskap ennå.

På høyre side i bildet ser du bilagsdetaljene til lønnsavregningen som er markert på venstre side.

Linjer som eventuelt har feil/mangler som gjør at bilaget ikke kan bokføres direkte vises med et rødt flagg. Det er også samlet i listen nederst til høyre. Vi ser i dette eksempelet at bilaget i Unimicro Lønn benytter noen kontoer som ikke finnes i V3 Regnskap. (Her har vi glemt å tilpasse innstillingene i Unimicro Lønn.)

Vi markerer den første lønnsavregningen:

De røde flaggene viser data som ikke stemmer med V3 Regnskap. Dersom du holder musepekeren over det røde flagget, får du opp en tekst som viser hva som er årsaken til flagget. (Musepeker ble dessverre ikke med på bildet, men det er markert i gult hvilket flagg musepeker ble holdt over og hvilken tekst som viser.)

Disse problemstillingene er også listet opp nederst til høyre i bildet. Som du ser så kan du enten velge å opprette kontoen, eller koble kontoen mot en konto i V3 Regnskap. På linjen med konto 5020 Feriepenger velger vi Opprett. Da kommer dette bildet opp:

Når vi svarer Ja på den meldingen, så blir konto 5020 opprettet. Det er en kjapp løsning, men husk at du fra da av vil ha to kontoer for feriepengekostnad i 2024.

På neste linje velger vi Koble. Vi får da opp bilde for kontosøk, som prøver å søke på teksten i posten:

Det finnes ingen konto med det navnet, så vi endrer søket og velger Søk (her kan vi også taste inn kontonummeret i søkefeltet dersom det er kjent):

Dette er kostnad for arbeidsgiveravgift av feirepenger, så vi velger konto 5410 og velger OK. Tilbake i bildet for visning av bilaget ser vi at vi fortsatt har rødt flagg, og nå har vi uthevet skrift på konto 5405. Dersom vi holder musepekeren over flagget så ser vi at konto 5405 er koblet mot konto 5410. Det betyr at postene på 5405 i bilaget fra Unimicro Lønn vil bli postert på konto 5410 i V3 Regnskap:

Vi kobler etterpå den siste manglende kontoen mot konto 2771. Dersom vi har koblet feil, eller ønsker å redigere eller fjerne koblingen, velg Fil - Kontomapping oppe til venstre i bildet. Du får da vist hvilke koblinger som er lagret, og kan redigere eller fjerne dem:

Vi har her vist eksempler på konto, men dette kan også oppstå for dimensjoner.

Når vi har fått alt på plass, velger vi hvilken nummerserie det skal bokføres i (bilaget blir bokført på neste ledige nr i den serien, uavhengig av hvilket bilagsnummer det har i Unimicro), og så velger vi Bokfør bilag:

Når bilaget er bokført i V3, blir teksten i linjen grå. Vi kan da markere neste bilag som skal bokføres, og vi ser at kobling på konto og nummerserie blir husket fra forrige bilag: