*
*

Sette opp en klient uten mva

Dersom en klient ikke er merverdiavgiftspliktig, kan du sette opp systemet til å ikke føre med mva.

For å hindre systemet i å føre med mva, må du sette både hovedbokskontoer og varer til å ikke beregne mva. De må altså settes opp med mva-kode Ingen mva.

På Faste register - Hovedbok finnes det et verktøy for å sette samme mva-behandling på alle konti i et utvalg. Du kan da sette mva-kode Ingen mva på alle konti i hovedboken. Se avsnittet Justere avgiftskode for kontoserier i artikkelen om oppretting av hovedbokskontoer for mer informasjon.

Når det gjelder varer, så finner du mva-behandling under arkfane Regnskap i varekortet. Endre til Ingen mva på de varene som alt er opprettet. I tillegg så kan du sette opp at standard mva-kode for nye varer skal være Ingen mva. Det gjør du under Rediger - Standardverdier i samme bilde. (Linkt til artikkel om standardverdier i varekortet.)