*
*

Autobank OCR - innstillinger

For å ta i bruk autobank må du først ha på plass en ocr-avtale. Systemet kan opprette denne avtalen for deg ved å kjøre veiviser for Ny avtale.

Når den er på plass, så kan du sette opp innstillinger for hvordan funksjonen skal hente og bokføre filer. Du finner valget for innstillinger i Hovedmeny. Velg Autobank, marker den klienten du vil se innstillingene for i listen og velg Innstillinger:

Innstillinger-bildet ser slik ut:

De øverste valgene for Konto og Kontaktperson får du ikke redigert. Det blir satt opp når du inngår en ny Autobank-avtale med Uni Micro AS.

OBS: Filer blir lastet ned og lest inn via Uni24 synkronisering/Uni24SynkService. Det er viktig at brukerkontoen som kjører synkroniseringener satt opp med norsk tegnsett, enten det er manuell synkronisering eller synkronsiering via Uni24SynkService. Altså med Norsk(Bokmål) i regionale innstilliger.

Under Automatisering må du velge hvor automatisk dette skal skje. Her har du to valg:

• Full Automatikk: Systemet vil laste ned og bokføre nye filer når de blir lagt ut fra NETS. Det er Uni24-synkroniseringen som laster ned filene, så det må faktisk kjøre en synkronisering etter at filene blir lagt ut. Om ikke filene er kommet inn ta kontakt med support@unimicro.no
  • Hent filer, bokfør manuelt: Systemet vil automatisk laste ned filene når de blir lagt ut fra NETS (når Uni24-synken kjører), men du må selv inn på Autobank for å bokføre dem. De kan bokføres fra Autobank-grensesnittet. Du trenger ikke gå inn på den enkelte klient.

Det kan finnes tilfeller der du får behov for å lese inn filer manuelt, f.eks. etter en backupinnlesing. Dersom det oppstår, så kan du sette opp en mappe i feltet Lokal sti. Sett her inn stien til en mappe du vil hente filer fra autobank til.

OBS! Dersom bedriften har en ocr-avtale fra før, og du velger å hente filer automatisk, så bør du sette opp en helt ny mappe her. Dersom du velger å benytte samme mappe for ocr-filer som før, så må du passe på at mappen er tømt for gamle filer før du går i gang med Autobank. Ellers vil alle de gamle filene også bli lest inn automatisk.

I feltet Nummerserie for innbetalinger velger du hvilken bilagsserie innbetalingsbilagene skal bokføres i. Hør med regnskapsfører hvilken serie som skal brukes.