*
*

Gjenoppbygge saldo

Er det avvik i differansen mellom hovedbok, periodetall og bilag bør du kjøre rutinen gjenoppbygging av saldo. Denne rutinen går igjennom alle bilagtransaksjoner og sjekker at disse er gyldige og ikke inneholder feil.

Menyvalg: Fil - Systemverktøy - Gjenoppbygging av saldo fra transaksjoner

1_gjennoppbygg saldo.png

Husk å ta backup før denne rutinen startes!

Dersom du har konvertert data fra versjon 2 av Unimicro V3 til versjon 3 av Unimicro V3 MÅ du kjøre denne rutinen!

2_gjennoppbygg saldo.png

Det første bildet forklarer hva som skjer når en kjører denne rutinen. Når du trykker Videre får du først beskjed om at rutinen vil sjekke kontoer/transaksjoner. Trykk Videre også her.

Så kjører den en sjekk og ser om den finner noen feil. Klikk OK

3_gjennoppbygg saldo.png

Hvis denne sjekken finner feil har du mulighet til å se på feildetaljene og få disse korrigert før en Fullfører rutinen.

Har du ikke feil, kan du trykke Videre og Fullfør. Systemet vil da bygge opp saldo for kontoene på nytt.

Hvordan rette feil?

Du kan gjøre dette via nummerserievinduet, men da må du endre henvisningskontoen der (f.eks. til en ny konto som du oppretter), og så endre tilbake til den originale. Systemet skal da oppdatere alle kontoer som skal ha denne henvisningskontoen.

Problemstillinger dersom kontoer har feil henvisningskonto: Balanse blir feil i forhold til reskontro.