*
*

Overgang til nytt lønnssystem - Overføre grunndata via vegviser

Fra versjon 3.75 (sommerversjonen - kommer i juni) finnes det et verktøy for å overføre grunndata, det vil si kontoer og dimensjoner, til Unimicro Lønn. Dette verktøyet brukes til å tilpasse Unimicro Lønn til bruk mot V3 Regnskap.

For å benytte verktøyet, velg Send grunndata til Unimicro:

Du får da opp påloggingsbildet for Unimicro (app.unimicro.no). Logg på med din bruker:

Når du er logget inn får du opp dette i nettleseren:

Du kan da lukke den arkfanen i nettleseren, og gå tilbake til V3. (Dersom du skulle få problemer med påloggingen, eller ser at du er pålogget feil selskap, se denne artikkelen.)

Tilbake i V3 har du fått opp vegviseren for opplasting av grunnregister. Du ser øverst i bildet hvilket Unimicro-selskap du er koblet mot. Første bilde er bildet for å koble dimensjonstyper. I V3 har du 4 standard dimensjonstyper, og så kan du opprette inntil 6 egne. Unimicro har 2 standard dimensjonstyper (Avdeling og Prosjekt), og så kan du opprette inntil 6 egne i tillegg). Som du ser i bildet er det foreslått kobling mellom Prosjekt i V3 og Prosjekt i Unimicro, og tilsvarende for avdeling. I vårt eksempel så er det også benyttet Område i V3 Lønn. Vi må da få opprettet en dimensjonstype for Område på unimicro. Det finnes ikke i utgangspunktet:

For å få opprettet en ny dimensjonstype, velg Opprett ny dimensjonstype på web. Oppgi så navn på dimensjonstypen. (For ansvar og område, prøv å gi det et litt annet navn enn originalnavnet.):

Velg OK. Du kan nå koble Område i V3 mot den nye dimensjonstypen i Unimicro. Dobbeltklikk på linjen dersom du ikke får opp pilen for å vise listen.

Når du har valgt korrekt dimensjonstype kan du velge Neste:

Dersom du senere trenger å redigere denne koblingen, så finner du den på Faste register - Klient/System - Pålogging webklient - Dimensjoner.

Neste steg i vegviseren er å velge hvilke register som skal overføres til Unimicro. Vi velger Konto (for å få tilgang til de hovedbokskontoene som V3 Regnskap benytter) og de dimensjonstypene som skal benyttes fra Lønn. Velg så Neste:

I neste steg velger vi om vi kun skal sende nye entiteter (altså kun nye hovedbokskontoer og dimensjoner), eller om vil skal både sende nye og oppdatere eksisterende. For første gangs oppsett velger vi Send nye og oppdater eksisterende entiteter. (Dersom vi senere kun vil laste opp nye prosjekter før vi skal føre lønn, så kan vi velge Send kun nye entiteter). Velg Neste når du har valgt:

Da starter opplastingen. Den laster opp kontoer og dimensjoner som ikke finnes i Unimicro Lønn (der det står Sendt), og oppdaterer kontoer som finnes fra før med samme navn og momskode som de har i V3 (der det står Oppdatert). Neders i bilet ser du hvor langt i prosessen opplastingen har kommet:

Det står nederst når opplastingen er fullført:

Dersom noe har feilet vil det vise i listen. Velg Vis sendinger som feilet for å  se det. Husk at det kun er kontoer som skal benyttes fra lønnsmodulen du trenger. (Det du eventuelt får feil på er kontoer utenfor intervaller o.l.). Du kan også velge å filtrere i listen, ved å velge Vis filter. Her har vi søkt på register inneholder Omr. Da får vi opp de område-typene som er lastet opp:

Velg Ferdig til slutt.

Da er grunnregisterne lastet opp. Vi ser at vi har fått opp den nye dimensjonstypen, med dimensjoner:

Dersom du var innlogget på webklienten under opplastingen, så er det ikke sikkert du ser den nye webtypen med en gang. Logg ut og inn igjen, eller velg Oppfrisk i nettlesreen (ofte en liten pil i sirkel i nærheten av adresse-feltet).

Dersom vi ser på Kontoplan, så ser vi at vi har to kontoer for feriepenger. Unimicro Lønn har konto 5020 som standard for ferepenger, men V3 lønn har som oftest 5010 som konto for feriepenger. Opplastingen av grunnregister sletter altså ingenting, men gjør V3-kontoer tilgjengelig i Unimicro Lønn.

Du er nå klar til å tilpasse innstillinger i Unimicro Lønn, og så etterpå laste opp lønnsdata.

Videre til neste punkt.
Tilbake til hovedside for tilpassing av data.