*
*

Overgang til nytt lønnssystem - Overføre lønnsdata via vegviser

I versjon 3.75 (sommerversjonen, som kommer i juli) får du et verktøy for å overføre lønnsdata til Unimicro Lønn når du skal ta det nye systemet i bruk.

Dette verktøyet er en vegviser som har har flere steg.

I hvert steg viser dataene i V3 lønn i en liste, og en fargekode, eller status, per oppføring:

• Grønn betyr at det ikke er noe i veien for å overføre til Unimicro Lønn.
  • Gul betyr at det er litt mangelfullt, eller det er en liten forskjell, men du kan fortsatt overføre til Unimicro Lønn.
  • Rød betyr at denne oppføringen ikke kan overføres til Unimicro Lønn.

Under listen ser du Meldinger. Der viser det hvilke avvik som gir gul eller rød fargekode. Klikk på en linje i listen for å se de kontrollene som har gitt utslag for den enkelte oppføringen.

De ulike stegene i vegviseren er:

• Ansatte - Overfører ansatte til Unimicro Lønn
  • Stillinger/arbeidsforhold - Overfører stillinger/arbeidsforhold til Unimicro Lønn
  • Lønnsarter - Kobler V3-lønnsart mot Unimicro-lønnsart (brukes i de følgende stegene), samt kan oppdatere navn og kontonummer på lønnsart i Unimicro.
  • Faste poster - Overfører faste poster på de ansatte som er valgt. Tar ikke med trekk i prosent eller trekk koblet mot saldo. Det kan også forekomme andre typer faste poster som ikke lar seg overføre.
  • Historiske poster - Overfører alle de postene som er ført i V3 på 2024/inneværende år. Alt overføres til en og samme lønnsavregning.
  • Feriegrunnlag - Overfører rest feriegrunnlag opptjent i fjor. (Årets grunnlag blir overført ved at du overfører historiske poster.)

Du starter vegviseren ved å velge Send lønnsdata til Unimicro:

(Dersom du skulle få problemer med påloggingen, eller ser at du er pålogget feil selskap, se denne artikkelen.)

Videre til første steg i vegviseren: Ansatte

Tilbake til hovedside for overføring av data via verktøy.