*
*

Innstilling for lønnsintervall og skattetrekk faktor

Det finnes egne innstillinger for lønnsintervall (månedslønn, 14dagerslønn og ukelønn) og for hvordan lønnskjøringen skal behandle forskuddstrekk.

Lønnsintervall

På faste register - Klient/System - Systeminnstillinger - Andre parametre finner du innstillingen Lønnsintervall. Her har du valgene Månedslønn, 14 dagerslønn og Ukelønn:

Det du velger her benyttes ved beregning av tabelltrekk for alle ansatte som har Standard i feltet Lønnsintervall under Persondetaljer på ansattkortet. Dersom du ønsker noe annet, kan du velge Månedslønn, 14 dagerslønn og Ukelønn også i dette feltet:

Skattetrekk faktor på lønnskjøring

Inne på Lønnskjøring finnes et felt som heter Skattetrekk faktor. Her har du tre valg:

• Fullt trekk: systemet beregner fullt forskuddstrekk
  • Halvt trekk (des): systemet beregner halvt forskuddstrekk
  • Ikke trekk: systemet beregner ikke forskuddstrekk

Disse innstillingene kommer i tillegg til det du finner under Skattekort på ansattkortet, og oppsett på lønnsart.