*
*

Autobank - Direkte remittering via SFTP mot Nets

Med en autobank-avtale trenger du ikke laste opp/ned filer til bank selv. Filene blir sendt direkte til banken, via Nets. Du må benytte bankID for å sende betalingen. Returfiler blir så tilgjengelig i programmet når de er behandlet i banken.

Det følgende gjelder direkte remittering via SFTP med Nets som betalingsformidler.

For å kunne benytte autobank remittering via Nets må du ha en remitteringsavtale med banken. I tillegg må du ha en avtale med Nets. Her er stegene for å få opprettet avtalen.

OBS: Vi anbefaler deg å kontakte support@unimicro.no for å bestille hjelp av en kundekonsulent til dette oppsettet. Erfaringsmessig er den timen en god investering, i forhold til flere timer for å rydde opp dersom det blir feil. Oppsettet blir fakturert for medgått tid, etter gjeldende sats. Vi fakturerer pr påbegynte halvtime. (Oppsettet tar vanligvis til sammen ca 1-2 timer.)

1. Fyll ut kommunikasjonsavtale og Remitteringsavtale og send dette til din bank. Banken vil så sende dette videre til Nets. (Du kan laste ned de to skjemaene fra Innstillinger remittering i Autobank-bildet, når du har fyllt inn detaljer der)
    OBS: Det er veldig viktig at det står at du skal ha en ny Kunde ID. (Du kan IKKE benytte Uni Micro AS sin.)
    Dersom klienten alt har en remitteringsavtale kan du sende en e-post til banken og gi beskjed om at klienten nå skal over på SFTP-løsning og bruke ISO-formatet.
  2. Du vil få en e-post fra Nets der de ber om et sett med Public keys.
  3. Dette må settes opp og genereres i Autobank i Unimicro V3 (Her bør du ha avtale med en konsulent for oppsett, ref anbefalingen ovenfor.)
  4. Opprett nøkler og send til Nets. (Her bør du ha avtale med en konsulent for oppsett, ref anbefalingen ovenfor.)
  5. Du får en kundeid i retur, som også skal fylles inn på avtalen. (Her bør du ha avtale med en konsulent for oppsett, ref anbefalingen ovenfor.)

Kostnader med autobank remittering via Zdata:
Du finner prisoversikt her. I tillegg vil banken ha en kostnad for en remitteringsavtale.

Oppsett:

Her finner du informasjon om oppsett og hvordan du får lagt inn opplysningene du mottar fra Nets, men som nevnt tidligere anbefaler vi på det sterkeste at du bestiller en konsulenttime for å få gjennomført alle stegene i prosessen korrekt.

Tilbake til Autobank
Til remittering