*
*

Blank Årsoppgave til inntektsmottaker på SQL Server 2000 (MSDE)

Årsoppgave til inntektsmottaker vil ikke vise på SQL Server 2000. Det eneste du får opp er en helt blank side. Dette fordi rapporten ikke er kompatibel med denne versjonen av sql-server. Du bør derfor oppgradere sql-serveren.

Vår tekniske avdeling kan bistå med installasjon av ny versjon av sql-server og flytting av data til den nye instansen. Pris pr time er kr 1140,- ekskl mva. Erfaringsmessig tar det 1-4 timer, men dette kan variere.

Blank årsoppgave (helt blankt ark uten noen data) kan også oppstå av følgende årsaker:

1.  Du står på feil årstall. Husk at du må stå i 2015 når du skal ta ut rapporten.
  2.  Det mangler adresse-informasjon på den ansatte. Det må minst finnes et tegn i adresse, postnummer eller landkode for at rapporten skal vise.

Blank årsoppgave må ikke forveksles med problemer med at du ikke finner rapporten. Vi ser at enkelte ikke finner rapporten i systemet etter oppdateringen. (En test er å se om du finner rapporten Årsoppgave til inntektsmottaker i rapportgruppe Avstemming lønn på versjon 3.60.17. Finner du ikke den der, så har du ikke fått inn rapporten.) Her er det noe som har hindret oppdateringen i å importere rapportfilen. Sannsynligvis har ikke databasen blitt oppdatert skikkelig. Prøv en systemsjekk, og kjør så rutinen Kjør siste oppdatering på nytt.

Bakgrunn:

Unimicro V3 benytter SQL-server for lagring av data. Det kan benyttes flere ulike typer, og vi forsøker å følge Microsoft sin utvikling her.

Eldre versjoner, som SQL Server 2000 og SQL Server 2005 blir ikke lenger supportert av Microsoft (det ble blant annet avsluttet for de siste i 2007 for SQL 2000: https://support.microsoft.com/en-us/lifecycle/search/default.aspx?sort=PN&alpha=SQL%20Server%202000). Vi slutter da å støtte denne sql-versjonen, og anbefaler da heller ikke lenger bruk av disse versjonene av SQL-server.
Du ser liste over systemkrav i forhold til Unimicro V3 her.