*
*

Overgang til nytt lønnssystem - Feriegrunnlag via vegviser

I dette steget overføres rest feriegrunnlag fra i fjor på de ansatte. (Feriegrunnlag for inneværende år blir overført med de historiske postene).

Når du har valgt Neste i steget for historiske poster, kommer du til bildet for feriegrunnlag:

Det er rest feriegrunnlag som blir foreslått overført. Dersom vi setter på hake for Vis fullt feriegrunnlag, ser vi at for ansatt nr 2 er det et høyere grunnlag. Årsaken er at denne ansatte fikk utbetalt noe av feriepengene opptjent i fjor i fjor:

Feriepenger opptjent i fjor som er utbetalt i år vil ha utbetalingen overført i lønnshistorikken, så det er ikke nødvendig for systemet å justere de grunnlagene.

Velg Velg alle gyldige, og så Overfør til Unimicro lønn:

Når grunnlaget er overført, får du denne meldingen:

Du kan da velge Ferdig, for det er ikke flere steg i vegviseren. Husk å gå videre på de neste punktene i beskrivelsen for tilpassing av Unimicro Lønn, for det kan være ting som ikke er overført.

Du bør også avstemme feriegrunnlaget. Om det skulle mangle en ansatt eller noe historikk ser du det fort på summen på feriepengelistene.

Feriegrunnlaget for i fjor i V3 lønn er dette:

Du finner feriepengelisten i Unimicro her: (Det er utvalg på opptjeningsår)

Rapporten viser korrekt rest (totalene ligger bunnen av rapporten)

Det er altså rest feriepenger vil vil ha korrekt. Det vil kunne være en del avvik på avrunding. (I eksempelet er det benyttet runde tall, men i praksis er det sjelden det.) En vanlig årsak til avvik er feil i sats, dersom du ikke har satt opp innstillingene før du overførte feriegrunnlaget. Det kan du sette opp korrekt på Innstillinger (tannhjulet oppe til høyre) - Lønn - Feriepenger. En annen vanlig årsak er at grunnbeløpet i V3 ikke var oppdatert, slik at det i V3 var feil i sum feriepenger for ansatte over 60 med høy lønn.

Kontroller også feriepengelisten for inneværende år. Her er rapporten i V3:

Og her er tilsvarende i Unimicro Lønn:

Videre til neste punkt.
Tilbake til hovedside for Send lønnsdata.
Tilbake til hovedside for konvertering.