*
*

Overgang til nytt lønnssystem - Historiske poster via vegviser

Dette steget vil overføre historiske poster for inneværende år til Unimicro Lønn. Funksjonen benytter de lønnsartene som V3-lønnsarten ble koblet til i lønnsart-steget.

Du trenger historiske poster for å:

• Få alle opplysninger til den ansatte for 2024 samlet i en årsoppgave til inntektsmottaker.
  • Få korrekt grunnlag i Unimicro Lønn for ekstra 5% arbeidsgiveragift
  • Få korrekt rest feriepenger på feriepengelistene for 2023 og 2024.

Når du har gått videre fra overføring av faste poster, kommer du til bildet for overføring av historiske lønnsposter:

Klikk på en linje for å se eventuelle meldinger. Vi ser at også her vil lønnsposter som mangler stillingsid bli forsøkt knyttet til gyldig/aktiv stilling:

Denne lønnsposten vil ikke bli overført, men fri bil uten sats er heller ikke noe som påvirker totalsummer:

Når du er klar til å overføre, velg Velg alle gyldige, og velg så Overfør til Unimicro Lønn:

I dette steget må du vente til du har fått to meldinger. Først får du melding om at det har blitt opprettet lønnsavregning:

Trykk OK på den. Da starter overføringen av historiske poster. Det kan ta litt tid dersom det er mange transaksjoner. Vent til du har fått denne meldingen, så kan du velge OK og gå videre til neste steg i vegviseren:

Videre til neste steg i vegviseren.
Tilbake til hovedside for Send lønnsdata.
Tilbake til hovedside for konvertering.