*
*

Gjenoppbygge postpost-registeret

Du kan gjenoppbygge postpost-registeret, enten for en enkelt konto eller for alle. Å gjenoppbygge postpost-registeret betyr å slette alle poster og avmerkinger, og så opprette alle postene på nytt, basert på alle bilagsposteringer på reskontro.

Viktig!

• Gjenoppbygging av registeret skal kun skje dersom noe er veldig feil. Det er kun aktuelt etter konvertering av data, feil som har oppstått pga f.eks. innlesing av backup med feil data i/i feil rekkefølge el.l.
  • Ta alltid backup av siste regnskapsår før gjenoppbygging av postpost-registeret
  • Stå alltid på siste regnskapsår når du gjenoppbygger. Saldo må være oppdatert.

Husk at gjenoppbygging av registeret kan få store konsekvenser. Alle faktura i fakturamodulen for kundereskontroer som blir gjenoppbygget vil få status satt tilbake til registrert. Tilsvarende for leverandører så kan det være at systemet ikke finner igjen korrekt post ved innlesing av returfil remittering, og derfor avviser filen.

Gjenoppbygge registeret for en enkelt konto

Du finner dette valget på Forespørsel - Forespørsel konto. Hent opp en konto du skal gjenoppbygge for, og velg Avmerking. Velg så Fil - Avansert - Gjenoppbygg registeret for denne kontoen.

Gå gjerne gjennom listen i artikkelen om avstemming av åpne poster før du eventuelt gjenoppbygger registeret for en konto. En annen årsak til å gjenoppbygge registeret for en konto kan være feilmeldinger med tekst som sier ca cannot insert duplicate key in objekt dbo.postpost.

Gjenoppbygge registeret for alle reskontro

Denne rutinen skal kun kjøres i helt spesielle tilfeller. Dette kan f.eks være etter konvertering av data fra et annet system, for å få registeret på plass i utgangspunktet.

Du finner valget for å gjenoppbygge hele registeret på Fil - Systemverktøy - Rutine for Post-mot-postavmerking, under valget Avansert. Velg først å slette alle avmerkinger, og så å gjenoppbygge registeret:

3 avansert.png

Denne rutinen tar noe tid ved store mengder data.

Enten du gjenoppbygger en enkelt konto, eller hele registeret, så må du lukke poster igjen. Vi anbefaler da Rutine for post-mot-postavmerking.