*
*

Overgang til nytt lønnssystem - Ansatte via vegviser

Dette steget i vegviseren overfører alle aktive ansatte. Det vil si ansatte som:

• Har fått lønn i 2024 (og derfor har rett på årsppgave for inntektsmottaker, og kanskje også feriepenger)
  • Har rest feriepenger fra 2023.
  • Har åpne stillinger/arbeidsforhold.

Ansatte er første steg i vegviseren. Når du har valgt Send lønnsdata til Unimicro, får du opp dette bildet:

(Dersom du skulle få problemer med påloggingen, eller ser at du er pålogget feil selskap, se denne artikkelen.)

Denne listen viser altså alle ansatte som systemet finner aktuelle data på. Som du ser har alle i denne listen gul farge. Dette er testdata, så det er f.eks. ikke gyldig adresse og bankkontonummer på dem.

Du ser hvilke kontroller som er årsaken til statuser under Meldinger. Klikk på en ansatt i listen, og du får opp tilhørende kontroller under Meldinger.

Dersom du setter på hake for Vis alle valideringer, ser du alle kontroller som er kjørt:

Her er et eksempel på en kontroll som ikke vil la systemet overføre en ansatt:

Korriger eventuelt på den ansatte dersom den ansatte skal være med.

Når du ser at du har fått opp dem du skal ha med, velg Velg alle gyldige. Da setter systemet på hake på alle som kan overføres. Velg så Overfør til Unimicro Lønn:

Når systemet har overført alle ansatte i listen, får du opp denne meldingen. Velg OK, og velg så Neste i vegviseren:

Videre til neste steg i vegviseren.
Tilbake til hovedside for Send lønnsdata.
Tilbake til hovedside for konvertering.

Dersom du går ut av vegviseren etter at de ansatte er overført, så vil du se at alle linjer er røde neste gang du kommer inn. Det er fordi du ikke kan overføre de anatte på nytt. Da går du bare videre i vegviseren:

Videre til neste steg i vegviseren.
Tilbake til hovedside for Send lønnsdata.
Tilbake til hovedside for konvertering.