*
*

Innstillinger for backup

Denne manualen gjelder fra versjon 3.71. For tidligere versjoner, se denne artikkelen.

Før du kan ta eller lese inn en backup, så må du ha på plass innstillinger for backup, som f.eks. hvor backuper skal lagres.

Menyvalg: Hovedmeny – Uni Backup – Innstillinger.

Bildet ser slik ut:

Forklaring til feltene og knappene:

Backup filstier:

Lokal backup filsti: Legg inn stien til den mappen der backupfilene skal lagres. Dersom dette er i nettverk må du benytte unc-sti, som gjerne ser sånn ut: \\servernavn\mappenavn. Ulike driftsmiljø har ulike krav til tilganger og oppsett. Du finner mer informasjon om det her.

Bruk forskjellig server filsti: Dersom du setter på denne haken får du tilgang til å oppgi en sti i feltet Server backup filsti. Dette er kun til bruk i veldig spesielle tilfeller, der sql-spørringen som henter ut data må inneholde en annen filsti enn den som er oppgitt i feltet «Lokal backup filsti». Dette kan f.eks. være dersom sql-serveren kjører på en Linux-server, slik at en Microsoft-filsti ikke kan benyttes i data-uthentingen. Backupfilen lagres fremdeles i den mappen som er oppgitt i «Lokal backup filsti».

Filgjenkjenning:

Dette valget går på hvilke filer i backupmappen som skal vises som tilgjengelige backupfiler når du er inne på «Les inn backup» eller «Behandle backupfiler». Du har tre alternativer:

Velg Automatisk: Dersom dette valget er på vil systemet benytte metoden til «Gjenkjenn filer basert på innhold», men dersom det er veldig mange eller store filer i backupmappen, slik at dette vil ta veldig lang tid, så bytter systemet automatisk til «Gjenkjenn filer kun basert på etternavn».

Gjenkjenn filer basert på innhold: Dersom denne haken er på vil systemet i tillegg til filetternavn se på innholdet i filene i backupmappen, for å se om de inneholder unimicro-databaser. Da kan filetternavnet være zip, eller du kan ha endret filetternavnet til noe annet (f.eks ubk_), men systemet vil fremdeles gjenkjenne den som en backupfil og vise den i listen over tilgjengelige backupfiler.

Gjenkjenn filer kun basert på etternavn: Dersom denne haken er på, vil systemet kun gjenkjenne ubk- og bak-filer som backupfiler, og vise dem i listen over tilgjengelige backuper.

Alternativer:

Vis alltid hovedmeny: Dersom dette valget er på, vil det bildet med alle valgene for Uni Backup ligge i bakgrunnen hele tiden. Dersom du tar valget av, vil det bildet lukkes i det du velger en av funksjonene (f.eks. Opprett backup), og så åpnes det igjen når du lukker det menyvalget du har vært inne på.

Verifiser opprettet backupfil: Når dette valget er på, vil systemet kjøre en ekstra sjekk etter at backupfilen er opprettet for å kontrollere at den pakkede filen inneholder det den skal. Sjekken skal ikke bruke mye ressurser, men dersom det oppleves som veldig tregt å ta backup så kan du forsøke å ta av dette valget.

Oppdater klientnavn etter gjenoppretting av backup: Dersom denne haken er på, vil klientnavnet i Hovedmeny endres til navnet på klienten i backupfilen. (Ellers skjer den oppdateringen først dersom du går inn på Faste registre – Klient/System i en modul, og velger Lagre.) Dette valget er som standard av, for det er ikke så ofte du skal ha endret klientnavnet.

Knapperaden nederst i bildet:

DBT Update: Denne knappen gir tilgang til å kjøre databaseoppdatering (tilsvarende funksjonen Kjør siste oppdatering på nytt) på en enkelt klient. Funksjonen oppdaterer databasen på alle år på klienten. Du kommer inn i dette bildet, der du kan velge klient, og så velge Update:

Dersom du har behov for å få oppdatert layouter, rapporter eller lignende, så må rutinen kjøres fra Administrasjon – Verktøy i Hovedmeny (som samtidig tar alle klientene).

Test innstillinger: Tester om alle tilganger er på plass, slik at det vil gå bra å ta backup. Du får melding «Innstillingene er OK» dersom tilganger er på plass:

Dersom noe ikke er korrekt vil du få beskjed om det. Her har vi lagt inn sti til en mappe som ikke finnes:

Åpne mappe: Åpner den mappen som er satt som backupmappe i feltet Lokal backup filsti. Hurtigknapp for dette er F12.

Avbryt: Lukker bildet uten å lagre endringer
Lagre: Lagrer endringene
OK: Lagrer endringene og lukker bildet

Til Lese inn backup

Til Opprette backup

Til Behandle backupfiler

Tilbake til hovedmanual